Werkgroep Duiken Zilvermeer

Op 15 juli 2018 werd het prachtige duikersbeeld in roestvrij staal te water gelaten op de voorbehouden plaats, door duikers van de werkgroep duiken Zilvermeer, in samenwerking met duikclub AEGINOR.

Tekst en foto's Leo Geerts.

Op zaterdag 9 juni werd door duikers van de werkgroep het "onbekende"schilderij en het metalen beeld van duikclub "DE ZEEKAT" uit Herentals te water gelaten. Tekst en foto's Leo Geerts.

Mol, 12 mei 2018

 

WERGROEP DUIKEN ZILVERMEER

 

Uitgevoerde werkzaamheden:

 

Op zaterdag 12 mei 2018 werd een volledige werkdag voorzien om de werkzaamheden aan de verzonken stad uit te breiden.

Als onderdeel van een groot terras onder water, werd volgens plan een bodem platform gebouwd met arduinen plaveien, op een diepte van 5 meter.

 

Verloop van de werkzaamheden: Zie bijgevoegde foto’s.

 

Onder een stralende hemel werd omstreeks 10 uur gestart met de briefing en de voorbereidingen van de gepande werken.

Het groot metalen werkvlot van de werkgroep, dat voorzien is van een buitenboord motor, een electrische stroomgroep en een degelijke electrische hijstakel, werd boven de juiste werklocatie geankerd.

Een groot aantal zware arduinen plaveien die al op de bodem lagen, werden door duikers van de werkgroep onder water geselecteerd en op de juiste maten afgetekend.

Met stevige synthetische lengen en gebruik van de electrische takel werden de zware plaveien één voor één naar de oppervlakte gebracht.

Op het werkvlot werden de plaveien op de juiste afmetingen doorgesneden met een mobiele diamantzaag, waarna ze terug naar de bodem werden getakeld.

Op de bodem werden de zware arduinen plaveien vervolgens door duikers van de werkgroep, één voor één in de juiste figuratie gelegd.

In de late namiddag werd het zwaar verroeste metalen beeld van “Jeugdduiken Nelos” naar de oppervlakte getakeld en voor verdere inspectie naar een ondiepe plaats gebracht.

Een prachtig voorstel is, om het beeld een andere veilige bestemming te geven boven water, v.b. in de onmiddellijke omgeving van het duikcentrum Zilvermeer.

Het verwijderde beeld wordt in de toekomst vervangen door een nieuw beeld van jeugdduiken.

 

P.S. Dank zij Bart en Janneke, konden we na het zware werk met ons team nog even nagenieten van een lekkere barbecue en een fris drankje!

 

Leo

 

Werken : plaatsen van twee beelden (wachters) en twee zuilen.

 

Kort verslag van WOW,

 

Onze voorzitter Bart Hooyberghs, heeft een goede briefing gegeven. Verschillende taken werden met de militaire duikers besproken voor mogelijke verdere uitvoering.

 

De Frogmen van 11 Bn Genie hebben prachtig werk geleverd voor de werkgroep.

 

- De twee beelden van de wachters, (gewicht +- 850 kg) zijn met gebruik van de kraanwagen te water gelaten en met gebruik van het werkplatform op -10mtr, op hun sokkels geplaatst.

 

- De twee zuilen zijn ook op de juiste locatie geplaatst.

 

De cursisten duikers ontmijners van DOVO, duikschool Zeebrugge, hebben intussen in de beste omstandigheden hun duikoefeningen kunnen uitvoeren

 

Mvg, Leo

 

28/10/2017

Geslaagde opruimdag in de duikvijver van het Zilvermeer.

Foto's Leo

 

Plaatsen van het beeld "Den Etiopier" 13/04/2017.

Foto's Leo.

Beelden nog te plaatsen

Werken en bbq zaterdag 03 juni 2017

foto's Patrick